Til forsiden
Udskriv

 

Virum Bio

 
Dette er historien om Virum Bio (1943-1973).

 Facaden af bygningen hvor Virum Bio lå. I dag er der en Fakta. Man kan lige ane marmorfliserne fra den gamle indgang ved "8-22" skiltet.

 
Virum Bio,  biografen lå på Virum Torv og blev opført nogenlunde samtidig med udbygningen af Virum og S-toget til Holte. Udover biografen opførtes tillige posthus, apotek og forretninger. Biografen åbnede midt under besættelsen trods materialemangel. 1. spilledag var 1/9 1943 med filmen "Vi kunde ha' det så rart".
 
Det var en elegant biograf med 360 pladser. Biografen blev i 1957 udstyret med CinemaScope og samtidig udvidet til 450 pladser. Direktøren hed Gudmund Høyer. Han døde imidlertid i 1964 og det var herefter Heinrich Christensen som fik bevillingen. Han var tidligere inspektør i Bio Lyngby.
 

 

 

Biografen viste en blanding af danske og amerikanske film. Det har ikke været muligt at få yderligere oplysninger om repertoiret, idet der ikke blev annonceret særlig tit i de landsdækkende aviser. Biografen blev ikke udstyret med 70mm anlæg, det forhindrede dog ikke biografen i at vise alle de store 70mm film som for eksempel "Ørneborgen" og "My Fair Lady" - blot i 35mm versionerne og uden stereolyd. Et udvalg af repertoiret ses nedenfor.

 
Biografen lå lidt længere væk fra København end Lyngby og derfor måtte den pænt vente på, at Bio og Kino i Lyngby havde vist filmene. Først derefter kom de til Virum. "My Fair Lady" kom for eksempel til Virum i november 1966. Bio Lyngby havde dog vist den (i 70mm) allerede i september samme år. Sådan fungerede rotationssystemet med filmkopier den gang. Det blev slået i stykker da København fik "multibiografer" og dermed beholdt filmene i månedsvis. På det tidspunkt var Virum Bio dog lukket.
 
Biografen blev urentabel fra omkring 1970 og lukkede i 1973. Der kom derefter en Irma i bygningen. I dag er der en Fakta som det også fremgår af billedet ovenfor.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annoncer fra 1965-1971
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aprilspøg fra 2019. Kilde: Virum-Sorgenfri Avis