Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse af Kino International, Berlin

 

Biografens foyer i stueplan 

Biografens foyer på 1. sal ved indgangen til salen 

(Privat, del af Yorck-gruppen). Biografen blev åbnet i 1963 som en del af DDR's prestigeprojekt på Karl-Marx Alle.
 
Biografen ligger på nr. 33, ikke langt fra Alexanderplatz og ved U-bahn station Schillingstrasse (U5). Mandage er helliget film som henvender sig til bøsser og lesbiske. Biografen er endvidere en del af Berlins Filmfestival.
 
Fra foryeren i gadeplan er der adgang ad en trappe i begge sider til 1. sals foyeren med udsigt ud til Karl-Marx Alle.
 
Det er rendyrket 60'er stil, idet biografen har bevaret sit oprindelige udseende, men er fuldt på højde med andre biografer både teknisk og komfortmæssigt.
 
Fra foyeren på 1. sal er der 2 indgange til salen som har 551 pladser fordelt på 20 rækker. Salen er udstyret med 2 fortæpper - et blåt som matcher stolene samt et hvidt med sølvglimmer. Loftet "bølger" op og ned og der er træpaneler på væggene.
 

 

 

 
Biografen er udstyret til 35 mm, 70mm samt digital filmfremvisning. På lydsiden er der DTS/Datasat (35/70) samt DOLBY Digital. Lærredet er 17 x 9 meter og 70 mm billledet giver en enorm virkning i den ikke så lange sal. Eneste minus (februar 2009) var at lærredet enten trænger til en rensning eller en udskiftning, idet der var lidt sorte smudsstriber i begge sider som forstyrrede det ellers flotte billede.
 
Opsummering:
 
Salen: 551 pladser, 20 rækker
Billede: 35 mm WS og CS, 70 mm, digital
Lyd: DTS/Datasat 35/70, DOLBY digital, 6-spors magnetlyd
Lærred max: 17 x 9 meter
 
Karakter: * * * * *