Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse af Vue (CinemaxX) - Fisketorvet

CinemaxX

 

 

 

 

 

 

 

 

CinemaxX Imax-salen. Foto fra CinemaxX

Tlf. 70 101 202. 14 sale i alt, fra 550 (Imax) pladser til 82 pladser. De oprindelige 10 sale er i 2014 blevet opgraderet med yderligere 4 sale som er bygget til i foyeren. Biografen er meget kørestolsvenlig og har tillige handicaptoiletter.
 
Biografen er en integreret del af Fisketorvet Shopping Mall og har egen indgang både fra gaden og fra selve centret. Indgangen fra centret ligger i den afdeling hvor også alle restauranterne er placeret. De er nu genåbnet efter længere tids ombygning som et "street food market", benævnt KAJEN. Der er masser af parkeringspladser i tilknytning til shopping centret.
 
Lærredstørrelse fra 25 (tidligere sal 1) meters bredde ned til ca. 10 meters bredde. Fælles for alle sale gælder at rækkenummereringen sker med bogstaver og fra bagvæg og ned mod lærredet. Sal 1 er bestemt et besøg værd. De øvrige sale har ikke noget som andre store sale i København ikke har. Derudover er foyeren MEGET stor - næsten for stor med mindre den er fyldt med publikum.
 
Biografen har skiftet ejere til engelske biografkæde VUE. Vue ejer i forvejen næsten 200 biografer, deriblandt nu også CinemaxX-kæden.

 

IMAX salen åbnede 23/4 2015 og erstattede den tidligere sal 1.

 
Salen har 550 luksussæder og et lærred på over 250 m2. Der er her tale om en rigtig flot oplevelse i et gennemprøvet koncept. Alle Imax biografer er opbygget og godkendt efter standardiserede principper.
 
Den tekniske del består af 2 projektører som viser billedet samtidig, ved 3D i forskydning. Dette giver rigtig meget lys på det store lærred. Dog fylder billedet kun hele lærredet ud når filmen/scenen er optaget i Imax-formatet, ellers er der sorte kanter for oven og neden ! Lydbilledet er også rigtig flot og højtaler/-kanalplaceringerne er helt specielle i forhold til almindelige biografer.  
  
 
Sal 1 havde 750 pladser + 4 kørestol. Lyd: THX, DTS, DOLBY DIGITAL (7.1). Lærredstørrelse 25 x 10 meter - og vel at mærke et buet lærred. En imponerende sal med fortæppe foran det næsten for store lærred. Sid ikke på de forreste rækker, men vælg logepladser (hvilket på dansk betyder række D-Q) alternativt række A-B. I øvrigt er sæderne 60 cm brede i denne sal (normal-bredde 55 cm). Meget flot lyd. Der er i oktober 2009 endvidere installeret Digital 3 D fra SONY (se logo nedenfor). Salen er ombygget i april 2015 til Imax.
 
Sal 4 har 418 pladser + 2 kørestol. Lyd: DOLBY DIGITAL. Lærredstørrelse 18 x 8 meter. Også en meget flot sal, den har dog ikke fortæppe, hvilket er en skam. Også her gælder, at man ikke skal sidde på de forreste rækker. Sal 4 er nedgraderet til 4 stjerner p.g.a. en dårlig sigtelinie, hvilket gjorde, at man under filmen Troja ikke kunne se underteksterne på grund af hovedet fra tilskueren foran (Tidligere karakter: * * * * *)
 
Sal 9 har 187 pladser + 2 kørestol. Lyd: DOLBY DIGITAL. Lærredstørrelse 12 x 5 meter. Igen en flot sal, dog af mindre størrelse. Jeg sad på bageste række (A) som ikke er logeplads, men der var absolut intet at udsætte på denne række (jeg sparede derudover 10 kr.).
 
Karakter: Sal 1 * * * * * med pil op (lukket), Sal 4 * * * *, Sal 9 * * * * *, Imax * * * * *