Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse af Bibliografen (Gladsaxe Bio)

 
 
Bibliografen - ny foyer
 
(Gladsaxe kommune) Tlf. 39 57 64 64. 2 sale i alt. Den oprindelige biograf (tidligere sal 1) med sine 564 pladser var een af omegnens største og havde en god volumen og et flot udsyn fra 11. række og bagud. 
 
Byrådet i Gladsaxe besluttede at lukke den store sal fra juni 2009, grundet biografens manglende indtjening samt et manglende bibliotek i Bagsværd. Som biografentusiast kan det godt ærgre, idet netop volumet og det store lærred i sal 1 var det der gjorde salen værd at besøge.
 
Gladsaxe Bio, den oprindelige sal 1 - foredrag med tidligere biografleder Per Grunnet
 
Fra februar 2010 er der indrettet biograf og bibliotek i bygningen som før husede sal 1. Samtidig blev biografen omdøbt til "Bibliografen".
 
Bibliografen - ny sal 1
 
Sal 1 (den nye) har 220 pladser (inkl. 2 kørestol) fordelt på 10 rækker. Der er tale om en ret bred sal som er indrettet i den bageste del af den oprindelige sal. Operatørrummet blev derved bevaret. Salen har fortæppe. Stolene er alle forsynet med kopholder, men er lidt smalle efter min mening. Det er en veldisponeret sal uden nogen særkender desværre. Lyd: DOLBY DIGITAL, Billede: WS 1.85 og CS. Der er mulighed for yderligere et format. Lærredet er ca. 10 meter bredt.
 
Sal 2 er kommet til senere og havde oprindeligt 150 pladser, altså ikke nogen lille biograf efter dansk målestok, endvidere er salen udstyret med fortæppe. Salen er ombygget med nye sæder og pladsantallet er reduceret til 115 pladser fordelt på 10 rækker. Dette har hjulpet lidt på sigtelinjerne som før var lidt uheldige. Salen er ombygget i juni 2009, med de bedste stole fra den gamle sal 1. Lyd:  DOLBY DIGITAL.
 
Teknisk kan biografen også vise film i det gamle normalformat (1,37:1) i sal 2. Teleslynge i begge sale.
 
Seneste opdatering af sale (2021):

Karakter: Sal 1 * * * *, Sal 2 * * *