Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse af MovieHouse - Hellerup

 Moviehouse - foyer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Telefon 44942900. Biografen åbnede i december 2018 på toppen af Eksperimentarium i Hellerup og er en privatejet biograf drevet af familien Obel.
 
Der er her tale om en nyfortolkning af tidligere tiders flotte biografer som desværre næsten alle er lukket.
 
Der er 5 sale med i alt 500 (fra 53 til 142)luksuspladser /recliners. Der er elevator til biografen eller man kan benytte den flotte messing "snegl" fra Eksperimentariets foyer. Mod betaling er der "vallet parking" eller alternativt 3 timers gratis parkering under Waterfront shoppingcenter.
 
Sjældent har jeg været så begejstret for en nyåbnet biograf. Der er stemning og atmosfære som ikke er set i nogen andre nybyggede biografer jeg kender til.
 
Foyeren er et kapitel for sig, med sofagrupper og små borde spredt omkring foyerområdet på "ægte" tæpper og den flotteste udsigt til Øresund. Toiletterne er også et besøg værd.
 
Der er som nævnt luksusstole i alle 5 sale samt små borde med lampetter OG ikke mindst er der fortæppe i alle 5 sale - ikke nogen selvfølge (desværre) i det danske biograflandskab.
 
Skulle man komme med lidt malurt, er det lidt problematisk, at lukke gæster ind og ud ad samme lidt snævre trappe/gangareal.
 
 
De flotte toiletter
   
 
Anmeldelse sal 1: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kompleksets største sal har 142 pladser (inkl. kørestol) som er fordelt på 7 rækker. Det lyder jo ikke overvældende, men når man tager rækkeafstanden i betragtning som er nødvendig grundet de store "recliners", er det alligevel en ok størrelse sal. Lærredet kan blive 9 meter bredt. Der er som tidligere nævnt fortæppe (se billede) som også bliver brugt og ikke blot hænger uvirksomt langs siderne som det desværre ses andre steder som endnu har bevaret fortæppet.
 
Der er her tale om en veldisponeret sal, hvor man ser godt fra stort set alle pladser og med god afstand fra første række og til lærredet. Skulle jeg komme med negativ kritik må det være at ind- og udgang sker gennem en dør i salens venstre side fortil (se billeder), hvilket er lidt problematisk under forestillingen, når gæster fra salens højre side skal på toilettet eller lignende. De er nødt til at gå foran lærredet for at komme ud, med skygger på billedet til følge.
 
Opsummering:
Lyd: digital (DOLBY Atmos), Billede: digital (WS og CS), lærredstørrelse 9 x 4,9 meter.
 
Karakter sal 1: * * * * *