Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse af NFB Trøjborg Århus (Tidl. Palads/Metropol)

 
(Nordisk film) Tlf. 7013 12 11. 5 sale i alt. Biografen åbnede 26.12 1951 med premieren på "Det gamle Guld". Biografen havde ved åbningen 800 pladser i én sal og var udstyret med Westrex maskiner. Disse blev erstattet med Victoria 8 fra Cinemeccanica sidst i 1960'erne, dog uden magnettone.
 
I starten af 1970'erne lukkede biografen, men blev genåbnet i 1972 efter ombygning og nu med 655 pladser. Åbningsfilmen var "Boyfriend". I 1977 blev der installeret 4-kanals magnetlyd i forbindelse med premieren på "Star Wars". Det var et krav for overhovedet at kunne få filmen til premiere. Det hed sig vist at de næste film i serien også ville komme med 4-kanals magnetlyd så investeringen ville jo være fremtidssikret!! (fra og med 2. Star Wars film har lydsiden i Danmark været optisk - Dolby stereo).
 
Biografen blev ombygget sidst i 1970'erne til 3 sale og ombygget først i 1980'erne med yderligere 2 sale. Biografens oprindelige buede loft og vægge er bibeholdt men sal 3 og 4 hænger oppe under loftet i sal 1 - en lidt uheldig disposition. Sal 2 og 5 er indrettet i den bageste del af den oprindelige sal. Alt i alt en rigtig dårlig ombygning.
 
Sal 1 har nu 207 pladser fordelt på 10 rækker og er resterne af den oprindelige sal. Nordisk Film har renoveret salen for ikke at udkonkurrere sig selv helt (Bio-City). De bedste pladser er delvist optaget af den søjle som støtter de 2 sale ovenpå, dette påvirker samtidig lydbilledet. Salens bedste pladser lydmæssigt er derfor lidt foran søjlen - på 5. række - men sidder man helt fremme er man lidt for tæt på lærredet. Lyd: DTS, Dolby Digital.

 
Karakter: Sal 1 * * * *