Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse af Gloria

 

 

 

(privat ejet) Tlf. 3312 4292.
 
I 1995 åbnede to filmentusiaster Gloria. Biografen ligger i underetagen ved Palace Hotel på Rådhuspladsen og man kan nemt gå forbi uden at se indgangen. Foruden biografen drev de Gloria Film som importerer kunstneriske og smalle film til Danmark foruden gamle klassikere som f.eks. Den 3. Mand og Raging Bull.
 

 

Biografen genåbnede 6/8 2004 (efter at have været lukket siden 27.10.2003) under ledelse af 2 tidligere ansatte. Foyeren blev opfrisket i forbindelse med genåbningen.
 
Biografen er resterne af Danmarks første multibiograf - ABCinema og var oprindeligt sal D. Heldigvis lukkede Nordisk Film både denne biograf samt Cinema 1-8 (begge placeret omkring Rådhuspladsen), idet disse biografer var i en elendig stand.
  
Selve biografen var ved genåbningen i 1995 en noget nedslidt affære, men salen blev renoveret i marts 2000 og fremstod med 106 nye lækre sæder og god benplads på alle rækker samt nyt gulvtæppe.  

 

I sommeren 2010 fik biografen igen en ordentlig overhaling. Nyt stort flot buet væg til væg lærred, nye farver, DOLBY digitallyd og en flot foyer som det fremgår af billedet. 
 
Teknisk kan biografen vise film i det gamle normalformat (1,37:1), Widescreen (1,66:1 og 1,85:1) samt CinemaScope (2,35:1).
 
Der er noget specielt over biografer hvor man føler at ejere og personale brænder for foretagendet - Gloria er et af disse få steder.
 
Gloria blev renoveret igen i 2019 med blandt andet nye sæder og en stejlere opbygning. Der er nu 84 pladser i salen som tillige er malet matsort i stedet for den rødlige farve - se billeder nedenfor.
 

 

Gloria biograf. Foto: Gloria

 

​Gloria biograf. Foto: Gloria

 

Lærred max 6 meter bredt i CinemaScope, lyd DOLBY digital 7.1.
 
Karakter: * * * *