Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse af Reprise Teatret

(Holte Biograf Teater)
 

Facadetegning af Holte Biograf Teater 

 

 

 

 

(Søllerød kommune) Tlf. 4542 1026. Reprisen er en af danmarks ældste fungerende biografer, bygget i 1919 af fotograf A. Th. Collin og stadig indrettet i tidens ånd. Biografen har teleslynge i hele salen. Biografen hed oprindeligt Holte Biograf Teater og havde i starten en meget spartansk indretning. Dog var biografen efter sigende bedre end dem i Lyngby og Birkerød. Bygningen blev beskrevet som "en fiks bygning i græsk stil".
 
Biografen blev i 1934 købt af Søllerød kommune, som har været ejer lige siden. Familien Collin fortsatte som direktører indtil 1940, hvor en A. Bisgaard blev ansat som ny direktør. Der blev installeret CinemaScope i 1958. I 1962 blev Ulrik Uhrskov ansat som direktør og satte et solidt fingeraftryk på biografen. Han ændrede i 1964 navnet til Reprise Teatret. Direktøren "moderniserede" biografen med gammelt interiør, og dette har været biografens stil lige siden. 
 

 

 

 

Biografen havde i 1960'erne tillige sit eget udlejningsselskab og havde derfor danmarkspremiere på flere film. I 1966 havde følgende egne film for eksempel premiere i Reprisen:
 
Paris tilhører os - 21. februar
Spillets Regler (Le regle du jeu) - 11. marts
Da Boudo blev reddet op af vandet - 15. maj
Flodbåden (L' Atalante) - 1. september
Familien Amberson - 14. december
 
I 1979 blev Bjarne Håkansson direktør og senest i 1998 kom den nuværende direktør Mette Schramm til.
 
Biografen har fortæppe, og det bruges "efter bogen", dvs. efter reklamer/forfilm køres tæppet for igen til en kort pause for derefter at køre fra, når hovedfilmen starter - sådan skal det gøres!!! Efter ombygningen er det desværre kun ved formatskift.
 
Biografen er i sommeren 2002 blevet ombygget/renoveret så teknikken er af nyere dato, med moderne kinomaskiner og DOLBY Digital på lydsiden. Biografen kan vise normalformat, WideScreen 1,66 + 1,85 og CinemaScope. Derudover kom der en stejlere hældning på salen.
 
Biografen har fået udskiftet 97 stole og renoveret de gamle læderstole. Benpladsen varierer mellem 120 og 140 cm. Der er bedst plads på 11. række samt de 3 forreste. Den hyggelige atmosfære og klunkestil er heldigvis stadig bevaret.
 
I den 1. anmeldelse af biografen havde vi lovet en ekstra stjerne hvis stolene blev udskiftet. Man må sige der er sket væsentligt mere end det.
 

 

 
 
Opsummering:
Lyd: DOLBY digital
Billede: digital WS og CS, lærred max 8 x 4,5 meter
Rækker: 11
Pladser: 158
 
Karakter: * * * *