Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse NFB - Fields

Link til NFB Fields

 
(Nordisk Film) Tlf. 7013 1211. 9 sale i alt med pladser fra 231 i sal 1 ned til 45 i de 3 mindste sale. 
 
Åbnet i efteråret 2015 i en tilbygning til indkøbscentret Fields i Ørestaden. Det var tanken at Fields skulle have biografer fra starten, men af forskellige årsager blev dette projekt først ført ud i livet i 2015.
 
Indgang til biografen fra Fields på 1. sal NBF Fields - foyer

 

Biografen hænger sammen med indkøbscentret i 1. og 2. sals højde, med officiel indgang fra 1. sal i Fields eller direkte udefra via en trappe.
 
Foyeren er ikke speciel hyggelig og fokus er på et kæmpe slikland integreret med billetsalget. Der er ingen cafe, måske fordi indkøbscentret med dets mange cafeer ligger lige klods op ad biografen.
 

 

 

 

Der er for få toilletter til så stort en biografkompleks. Der er 4 timers gratis parkering når man er biografgæst - en dejlig service, som dog ikke er helt uproblematisk (læs under anmeldelsen af sal 1). Når man må gå til salen lyser skiltet ved indgangen til salene grønt og hvis man ikke må lyser det rødt (se billede). Biografen er rimelig handicapvenlig, dog skal man lede lidt efter en intern elevator fra foyer til sale på næste plan.
 
NFB Fields - sal 1
 
 
Sal 1: har nu 231 pladser fordelt på 8 rækker, hvor 1. række har fået 2 personers "daybeds".
 
Det er en sal holdt i sort og rødt med lidt neon udsmykning på væggene. Der er monteret et væg til væg "wrap-around" lærred som er svagt buet. Der er laserprojektion i 4K på det næsten for store lærred samt Dolby Atmos lyd.
 
Salen har kun 2 døre som alle tilskuere skal ind og ud af. Ved udlukning bruges dog kun den øverste dør, som ikke er speciel bred, med udgang på 2. sal til Fields indkøbscentret og p-billet automaten. Denne automat skaber en voldsom kø og salen har derfor en al al for lang tømningstid, når alle tilskuere skal have valideret p-billetten på vej ud !
 
Sal 2/3: har nu hver 108 + 2 handicap pladser fordelt på 6 rækker, med "luksussæder" overalt. Lærrederne er ca. 13 meter brede og der er 7.1 digitallyd samt 4K digitalprojektion.
 

 

NFB Field's sal 9

 

Sal 9: har nu 45 pladser fordelt på 5 rækker med recliners. Der er tale om en meget simpel sal og indgangen er nærmest placeret så man får lærredkanten i hovedet (se lysindfald på billedet). Lærredet er dimensioneret til WS1.85. Det vil sige ved CinemaScope film som for eksempel Indiana Jones (2023) bliver billedet lavere og ikke bredere som er meningen med formatet!
 
Opsummering:
 
Sal 1:  231 pladser, 8 rækker
Billede: Digital laser 4K + 3D
Lyd: DOLBY Atmos
Lærred max: ca. 20 meter
Karakter:  * * * *
 
Sal 2/3: 108 pladser, 6 rækker
Billede: Digital 4K + 3D (sal 2)
Lyd: digital 7.1
Lærred max: 13 meter
Karakter: ikke anmeldt
 
Sal 4-8: 66-45 pladser
Billede: Digital 2K
Lyd: digital 7.1
Lærred max: 10-8 meter
Karakter: ikke anmeldt
 
Sal 9: 45 pladser
Billede: Digital 2K
Lyd: digital 7.1
Lærred max: 10 meter
Karakter: * * *