Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse af Grand

 
(c) Grand Teatret
 
(Privat) Tlf. 3315 1611. 6 sale i alt fra 326 ned til 61 pladser. Åbnet i 1913 som Empire Teatret, i 1914 fik biografen nyt navn - Metropol Teatret - indtil dette flyttede op på Strøget i 1923. Fra da af fik biografen det nuværende navn. Biografen lå i Palace Hotellets store festsal, der oprindeligt var bygget som koncertsal, med indgang fra Mikkel Bryggers Gade. Bygningen er tegnet af Anton Rosen som også havde tegnet Palace Hotel.
 
I 1939 bygges salen (den nuværende sal 3) om til den indretning den næsten har i dag. Salen var udstyret med loge i bagvæggen i 1. sals højde og midt for lærredet. Det betød til gengæld at operatørrummet var forskudt for midten af lærredet med den konsekvens at lærredet måtte stå lidt skråt for at billedet kunne blive skarpt hele vejen på tværs.
 
I 1976 udvides med 2 nye biografer i tillæg til den store sal. Den gamle sal blev omdøbt til Grand 3, og de to nye blev døbt Grand 1 og Grand 2. I 1977 udvides igen med 2 nye sale, Grand 4 og Grand 5. I 1988 kommer den sidste sal til - Sal X (Kun Bio Lyngby XYZ har i øvrigt brugt disse salsbetegnelser). Biografen emmer af hygge og ægte biografstemning og har en meget elegant cafe i foyeren.
 
 
Sal 3 er den oprindelige biograf. Salen er meget flot ombygget, og har nu 326 pladser fordelt på 20 rækker med række 8 som "sofarække". Logen er der stadig og det gamle operatørrum er erstattet af et nyt operatørrum midt for lærredet, placeret "over" logen. Der er kommet nyt proscenium med større lærred og salen har fortæppe som stadig benyttes som der er tiltænkt. Det "gamle look" er bevaret med bl.a. stukloft, hvorimod resten af indmaden er ganske "up to date". Billede: digital og analog 35 mm. Lyd: 7.1 digital. Teknisk kan der i salen vises film i normalformat (1,37:1).
 
Grand Teatret sal 3 - fotos Grand Teatret
 
Grand sal 1 (c) Grand Teatret
 
 
Sal 1 er bygget til i Palads Hotels foyer. Salen har 136 pladser fordelt på 11 rækker. Salen havde oprindelig fortæppe, men er elegant renoveret siden, med nyt større væg til væg lærred, bedre benplads og nye stole - sågar med små borde på 1. række ! Der kan vises både digital og analog film i salen.
 
 
 
Grand Teatret sal 1 - foto Grand Teatret
 
Der er teleslynge i sal 1 og 3.

Karakter: Sal 3 * * * * *, Sal 1 * * * *
 
Grand Teatret er 43. smukkeste biograf i verden - fra Politiken, februar 2021