Til forsiden
Udskriv
Anmeldelse af Kosmorama - Frederiksværk
 

 

Kosmorama - indgangen til biografen

 

Kosmorama, salen set fra lærredet. Foto Kosmorama

 

 

(kommunalt ejet, forpagtet) Tlf. 4772 0455. Det første Kosmorama blev åbnet i 1923 med 250 pladser. Det nuværende Kosmorama er fra 1947 og ligger på Nørregade - både med indgang fra hovedgaden, og via en stor parkeringsplads bag biografbygningen. I 1947 var der 350 pladser i salen. I 1980 blev biografen renoveret med nye stole, tæpper, fortæppe og nye farver på væggene, pladsantallet røg samtidig ned på 250. I 2015 blev biografen igen renoveret med tilskud fra kommunen. 

 

Kosmorama er siden 2008 drevet af Emil Mark Nørholm og hans kone. Man fornemmer de brænder for biografen og elsker film. I foyeren er der indrettet cafe. Når vejret tillader det, åbnes for servering udendørs.

 

I 2022 sagde forpagterparret dog stop, idet de ikke mente biografdriften længere var rentabel. Det er dog lykkedes kommunen at finde en ny (midlertidig?) forpagter, nemlig Biografkompagniet. De driver i forvejen biografer i Haslev, Faxe og Næstved.

 

Biografen præsenterer et alsidigt program - med blockbusters, action, børnefilm, gys og grin - og kærlighed. Danske film er højt prioriteret. 

 

Salen har nu 100 pladser - alle flydere med ekstra benplads. Lyden er Dolby digital 7.1.

Afventer anmeldelse.