Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse af Gentofte Kino

 

 

 

(privat) Tlf. 3965 3350. Biografen åbnede i marts 1938 med filmen "En Lykkelig Landing". Salen var oprindeligt udstyret med 564 pladser.

 
Biografen er et pragteksemplar på en Funkis-biograf. Både foyer og sal emmer af "ægte" 1930'er biografstemning. Indgangen ligger ud mod Gentoftegade og er blevet opfrisket i sit udtryk.
 
Suveræn benplads på alle rækker, da hver anden række i sin tid blev fjernet - så salen er meget stor. Der oser af atmosfære (og nu igen også af popkorn som ikke længere er bandlyst). Er elegant restaureret med nu 291 pladser. Der er virkelig kræset for biografgæsten - og selv på 4. række er oplevelsen perfekt. Den oprindelige loge på bagvæggen til direktørens brug er der stadigvæk. Der er 6 pladser i logen som kan købes på lige fod med de øvrige pladser i salen.
 
Gentofte Kino - foyer og salen set fra logen, fotos Gentofte Kino
 
Biografen blev i sin tid aldrig udstyret med 70mm maskiner, hvilket givet skyldtes, at der var mange omkringliggende biografer som kunne vise dette format (Villabyernes Bio, Bellevue, Bio Lyngby). Alle disse biografer er dog nu lukkede og helt eller delvist nedrevet.
  
Biografen blev 1. marts 2020 overtaget af en ny biografentusiast - Sune Lind Thomsen - efter i mange år at være drevet af Erik Hamre. Sune fik dog ikke den bedste start grundet Corona nedlukning af samtlige landets biografer, og altså også Kino.
 
Der er sket en del med foyer mv. i lukkeperioden, blandt andet er der kommet helt nye møbler i foyeren. Den helt store nyhed er dog at biografen nu har fået installeret 70mm anlæg- det havde jeg ikke lige set komme. Sune ønskes al mulig held og lykke med genåbningen af Kino - det ville være en katastrofe såfremt Kino i Gentofte lukkede - et pragteksemplar på en 30'er biograf, dog helt moderne.
 
I august 2021 er biografen kåret som "Byens bedste" af AOK/Berlingske.
 

 

 

 
 
Lyd: DOLBY DIGITAL. DATASAT digitallyd til 70mm visning
 
Billede: digital (2010) og analog 35/70mm, Første 70mm film var Christopher Nolans TENET. Der er endvidere afviklet en 70mm festival i foråret 2021. Lærred max 11 x 5 meter.
   
Karakter: * * * * *

  

Den flotte biografsal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den flotte biografsal - bemærk benpladsen 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
Et udpluk af Gentofte Kinos repertoire