Til forsiden
Udskriv

Anmeldelse af Falkoner Biografen

 

 

 

 

Falkoner Biografen anno 2024 - facaden

 

Falkoner Biografen anno 2024 - foyeren

 

 

 

(Nordisk Film) Tlf. 7013 1211. Åbnet 12. marts 2007 med 744 pladser fordelt på 6 sale. Der er tale om 6 moderne og gennemførte sale af varierende størrelse og fordelt på 3 etager. Der er teleslynge i alle salene.

 

Frederiksberg fik med Falkoner Biografen endelig igen en biograf - efter at have været biografløs siden 1982. Det har ikke manglet på store biografer at leve op til, her kan blot nævnes; Kinopalæet, Rialto, Roxy, Platan samt ikke mindst 3 Falke Bio. Falkoner Biografen har for at mindes de nu hedengangne biografer, indlagt deres logoer i gulvbelægningen på vej ind til salene (se billede længere nede på siden). 

 

Fra foyeren i gadeplan giver en trappe adgang til en lounge hvor en cafe latte eller lignende kan nydes før eller efter filmen - ganske hyggeligt.
 
Biografen er fysisk placeret på Falkoner Plads, mellem Frederiksberg Metrostation og Falkoner Centret - altså meget centralt på Frederiksberg. Der er i 2018 skiftet sæder i alle salene til nye recliners, i nogle sale dog kun delvist. Man kan i den forbindelse undre sig lidt over det var nødvendigt i sal 3, idet den nu kun har 3 rækker fordelt på 37 pladser.
 

 

 

 

Sal 1 har nu 123 pladser/recliners (tidligere 246), fordelt på 6 rækker. Salen har fortæppe i sorte/sølvgrå farver med Nordisk Films logo som motiv (om det stadig bruges er tvivlsomt). Lærredet er ca. 14 meter bredt i CinemaScope og går fra væg til væg.
 
Billede: WS 1,66 og 1,85 samt CinemaScope, 3D. Lyd: DIGITAL 5.1. En flot og veldisponeret sal.

Karakter sal 1: * * * *
 

 Falkoner Biografen sal 1 med nye recliners. Foto Nordisk Film Biografer (pressefoto)