Anmeldelse af Palads

 
Palads(Nordisk Film) Tlf. 7013 1211. 17 sale i alt. Ikke til at komme udenom. Det nuværende Palads åbnede i 1918. Inden da havde den 1. Palads biograf ligget i den nedlagte banegårdshal fra Københavns 2. banegård (nedlagt i 1912), tæt på den nuværende bygning.
 
Der var tæt på 2.000 pladser i biografen. Et tal som gradvist er barberet ned i takt med diverse forbedringer/ombygninger. Det var en meget flot foyer man kom ind i inden man gik ind i selve biografsalen eller tog den flotte trappe op til balkonen.
 
 
Digital CinemaPalads i 1912 - foto fra DFI
Som monobiograf fik Palads aldrig installeret 70mm, "kun CinemaScope" blev det til.
 
Ombygget i 1970'erne, desværre med en række dårlige sale som resultat. Den oprindelige sal blev opdelt i 6 sale. 3 på gulvet og 3 på den gamle balkon, heraf havde og har sal 6 stadig status af balkon til sal 1. Den eneste balkon i en københavnsk biograf i dag. Derudover inddrog man forskellige områder i den store bygning samt senere også kælderen.
 
Den flotte foyer blev i 1990'erne desværre ombygget uden hensyntagen til det originale. Sikkert meget praktisk, men ikke særlig kønt.
 
 
Et nybygget Palads Teater (c) Nordisk Film Biografer
 
Nordisk Film har dog heldigvis bygget om igen og har næsten genskabt den gamle trappe. Resten af foyeren er tillige ombygget og har fået opsat nogle meget flotte lamper - en meget vellykket ombygning. Derudover er der postet mange penge i en ombygning/opdatering af salene. Alle er digitaliserede og kan vise 2K eller 4K - flere sale har endvidere 3D visning. 
 
 
 
 
Palads i moderne bemaling (c) Nordisk Film Biografer
Sal 1: inklusiv balkon 547 pladser. Balkonen har ikke længere  betegnelsen sal 6, men hedder slet og ret "Balkonen". Lærredet er blevet et "Wrap Around" lærred og er væsentlig større end det forrige (12,5 meter). Til gengæld er fortæppet blevet fjernet. Der er ikke rigtig noget tilbage af den oprindelige sal, men det er en vellykket moderne sal som lever op til publikums krav. Der er blevet kræset for lydbilledet, som nu består af Auro 11.1 3D lyd. Der er således højtalere overalt i salen.
 
Sal 9: er bygget til oven på bygningen 304 pladser alt i alt en god sal. Lærredet er ca. 10 meter bredt. Salen havde indtil august 2004 mulighed for at vise 70MM, men Barco-digitalfremviseren har nu fået pladsen i stedet for 70mm kinomaskinen.
 
Sal 11-14: alle salene er blevet væsentligt ombygget. Loftshøjden er forøget, hvilket har gjort at rækkerne nu er placeret amfitralsk så man kan se godt fra alle pladser. Derudover er alle lærrederne blevet gjort større. Dog har man valgt at fokusere på Wide Screen formatet som det største, således at skulle man vise en Cinemascope film, bliver billedet mindre, selvom det modsatte burde være tilfældet. Lidt ærgerligt. 
 
 
Opsummering:
 
Sal 1: 547 pladser, 18 rækker + 5 rækker på balkon
Billede: Digital 3D
Lyd: digital 11.1 (Auro 3D)
Lærred max: 12,5 meter
Karakter:  * * * * *
 
Sal 9: 304 pladser, 16 rækker
Billede: Digital 3D
Lyd: digital 5.1
Lærred max: 10,2 meter
Karakter: * * * *
 
Sal 11-14: 47-61 pladser
Billede: Digital
Lyd: digital 7.1
Lærred max: 4,2-5,6 meter
Karakter: * * * *
 
 
Sitemap - oversigt over tilgængelige sider
Udskriv