Anmeldelse af Gentofte Kino

 
Indgangen fra Gentoftegade
(privat) Tlf. 3965 3350. Biografen åbnede i marts 1938 med filmen "En Lykkelig Landing". Salen var oprindeligt udstyret med 564 pladser.
 
Suveræn benplads på alle rækker, da hver anden række i sin tid blev fjernet - så salen er meget stor. Der oser af atmosfære (og ikke af popkorn som er bandlyst). Er elegant restaureret med nu 291 pladser.Der er virkelig kræset for biografgæsten - og selv på 4. række er oplevelsen perfekt.
 
Biografen blev aldrig udstyret med 70mm maskiner, hvilket givet skyldtes, at der var mange omkringliggende biografer som kunne vise dette format (Villabyernes Bio, Bellevue, Bio Lyngby).
 
 
Biografbygningen fra set gården
 
 
 
Derudover er lærredet ikke så stort set i forhold til salens størrelse, hvilket givet også har spillet ind.
Lyd: DOLBY DIGITAL. Teknisk kan biografen også vise film i det gamle normalformat (1,37:1). Der er i 2010 installeret udstyr til digital visning.
 
Biografen blev 1. marts 2020 overtaget af en ny biografentusiast - Sune Lind Thomsen - efter i mange år at være drevet af Erik Hamre. Sune fik dog ikke den bedste start grundet Corona nedlukning af samtlige landets biografer, og altså
også Kino.
 
Der sker dog en del med foyer mv. i lukkeperioden, blandt andet kommer der helt nye møbler i foyeren. Sune ønskes al mulig held og lykke med genåbningen af Kino - det ville være en katastrofe såfremt Kino Gentofte lukkede - et pragteksemplar på en 30'er biograf, dog helt moderne.

 
 
Karakter: * * * * *
 
 
  
Den flotte biografsal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den flotte biografsal - bemærk benpladsen.
Sitemap - oversigt over tilgængelige sider
Udskriv