Anmeldelse af Gentofte Kino

 
Indgangen fra Gentoftegade
(privat) Tlf. 3965 3350. Biografen åbnede i marts 1938 med filmen "En Lykkelig Landing". Salen var oprindeligt udstyret med 564 pladser.
 
Suveræn benplads på alle rækker, da hver anden række i sin tid blev fjernet - så salen er meget stor. Der oser af atmosfære (og ikke af popkorn som er bandlyst). Er elegant restaureret med nu 291 pladser. Der er virkelig kræset for biografgæsten - og selv på 4. række er oplevelsen perfekt.
 
Biografen blev i sin tid aldrig udstyret med 70mm maskiner, hvilket givet skyldtes, at der var mange omkringliggende biografer som kunne vise dette format (Villabyernes Bio, Bellevue, Bio Lyngby).
 
 
 
 
 
Biografbygningen fra set gården
 
Biografen blev 1. marts 2020 overtaget af en ny biografentusiast - Sune Lind Thomsen - efter i mange år at være drevet af Erik Hamre. Sune fik dog ikke den bedste start grundet Corona nedlukning af samtlige landets biografer, og altså også Kino.
 
Der sker dog en del med foyer mv. i lukkeperioden, blandt andet er der kommet helt nye møbler i foyeren. Den helt store nyhed er dog at biografen nu har fået installeret 70mm anlæg- det havde jeg ikke lige set komme. Sune ønskes al mulig held og lykke med genåbningen af Kino - det ville være en katastrofe såfremt Kino i Gentofte lukkede - et pragteksemplar på en 30'er biograf, dog helt moderne.
 
 
TENET i 70mm - Gentofte Kino august 2020
 
Lyd: DOLBY DIGITAL. DATASAT digitallyd til 70mm visning
 
Billede: digital (2010) og analog 35/70mm, idet der i 2020 er installeret 70mm anlæg - en helt fantastisk nyhed. Første film var Christopher Nolans TENET. Der er planlagt en 70mm festival i foråret 2021. Lærred max 11 x 5 meter.
 
  
Karakter: * * * * *
 
 
  
Den flotte biografsal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den flotte biografsal - bemærk benpladsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Et udpluk af Gentofte Kinos repertoire
 
 
 
Sitemap - oversigt over tilgængelige sider
Udskriv