Anmeldelse af Odeon Leicester Sq., London

 
 (Odeon Cinemas)  Biografen er beliggende på Leicester Square i London. 
 
Odeon Leicester Sq (c) Odeon Cinemas
 
Biografen åbnede i 1937 med 2.116 pladser, 1.140 pladser på gulvet og 976 pladser på balkonen. Odeon blev først i 1962 udstyret med 70MM-anlæg, første film var WEST SIDE STORY. Det var et ret imponerende operatørrum med 3 70MM maskiner.
 
Biografen blev udsat for en noget hårdhændet renovering i 1967 hvor al den originale udsmykning blev fjernet.
 
 
 
Odeon - "flying ladies"Omkring 1998 blev lidt af den originale udsmykning tilbageført til biografen og man vil i dag kunne se kopier af de originale "flying ladies" på hver side af lærredet.
 
Der er sket udvidelser undervejs og der er nu samlet set 6 biografer i komplekset med 33-1.683 pladser, som dog ikke har stjålet af den oprindelige sal - heldigvis, men der er fundet plads rundt omkring i bygningen. Faktisk ombyggede man en passage ved siden af den oprindelige bygning, således at de 5 nye sale har egen indgang.
  
Londons West End har desværre ikke mange store biografsale tilbage. Der er kun Odeon (sal 1) tilbage. Biografen har bevaret volumet i den store sal, idet udvidelser er sket ved knopskydning og ikke ved inddragelse af den oprindelige sals areal. Salen er stadig udstyret med balkon.
 
Salen har desværre nogle fejl. Lærredet er stort, men for lille til den store sal. Det skyldes blandt andet at man ikke vil kunne se hele lærredet fra de bageste rækker på gulvet, såfremt lærredhøjden øges. Balkonen kommer i vejen for udsynet.
 
   
Opsummering sal 1:
 
Salen: 1.683 pladser, 4 kørestolspladser
Billede: DIGITAL 3D, analog: 35mm (alle formater), 70mm (Interstellar blev vist i 2014).
Lyd: DIGITAL: AES lyd ANALOG: 4-6 spors magnetlyd
Lærred max: 

Karakter: * * * * *
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                           
Sitemap - oversigt over tilgængelige sider
Udskriv