Anmeldelse af Metropol

 
Metropol
 
Den oprindelige Palladium Biograf
Tidligere Palladium Biograf
Foto fra Det Danske filminstitut
 
Palladium Biografens oprindelige Foyer
Det tidligere Palladium Biografs foyer
Foto fra Det Danske filminstitut
 
 
 
Sal 1 - (c) Nordisk Film
(Nordisk Film) Tlf. 7013 1211. 3 sale i alt. Palladium åbnede i januar 1938 med filmen "Tre Smarte Piger" med Deanna Durbin og lukkede 6. juni 2010 med 4 flotte piger i "Sex and the City 2".
 
De første kinomaskiner var af mærket Ernemann. Biografen havde plads til ca. 1.400 tilskuere med bl.a. separate loger i kongeblå velour. Det var en på alle måder elegant biograf. Mest kendt er biografen nok for sit Wurlitzerorgel, som kom op af gulvet.
 
I foyeren på vej op ad den brede trappe til selve salen havde Svend Johansen malet et stort festligt maleri i lakfarve og bladguld (samme kendte teatermaler malede senere i 1938 det store billede til Bio Lyngbys foyer forestillende direktøren Leo Hansen og Knud Rasmussen). Der var endvidere børnepasning og restaurant/natklub i foyeren.
 
I august 1960 lukkede biografen kortvarigt for at bygge om til 70mm forevisning med Phillips DP70 maskiner (disse er i dag installeret i Malling Bio - se andetsteds på disse sider). Palladiums første 70mm film var "Can Can". Senere viste man bl.a. også "Playtime" i 70mm hvor Jaques Tati besøgte biografen.
 
Desværre lukkede det oprindelige Palladium da bygningen skulle nedrives.
 
Det nye Palladium ligger hvor det oprindelige lå - som en del af Industriens hus med tre biografer i kælderen. Disse biografer blev bygget i 70'erne hvilket farvevalget også bar præg af - brunt, grønt og orange. Nordisk film valgte heldigvis at opgradere hele biografen til noget der ligner Imperial-standard og biografen fremstod efter renoveringen meget fornem.
 
Biografen har været under ombygning i sommeren 2005 og genåbnede under navnet Metropol den 26.08.2005. Biografen var planlagt til at lukke midlertidigt i 2010 i forbindelse med renoveringen af Industriens Hus, men ifølge Nordisk Film vil biografen lukke endegyldigt den 6. juni 2010, da man regner med at miste publikum i de 2 år ombygningen/lukningen varer. En trist nyhed! 
 
Nordisk film har gjort endnu mere ud af at profilere biografen så den appellerer til det kræsne publikum. Det er lykkedes ganske flot. Biografen er nu gjort røgfri, men der kan ryges i cafeens gårdhave. Toiletterne er et kapitel for sig selv. Der er nu endvidere teleslynge i alle 3 sale.
 
Sal 1 er den største sal, flot ombygget med nu 404 pladser, bageste række med dobbeltsæder. Oprindelig havde denne sal en bred trappe ned midt gennem salen og beslaglagde dermed de bedste "pladser". Denne trappe er væk og erstattet med sidegange og dermed er der nu rigtige pladser i midten af salen. Der er godt udsyn samt god benplads. Salen er udstyret med fortæppe. Lyd: DTS, DOLBY DIGITAL.
 
Sal 2, flot ombygget med nu 190 pladser og dobbeltsæder på bageste række. Endvidere kørestolspladser. Lyd: DTS, DOLBY DIGITAL.

Karakter: Sal 1 * * * * *, Sal 2 * * * *
Sitemap - oversigt over tilgængelige sider
Udskriv